Info

INFO

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende benamingen en modaliteiten waar energetisch werk mee wordt beoefend dat het soms lastig is om zo gezegd door de bomen het bos te zien. Onderstaand vind je een stukje toelichting op de modaliteiten waar ik gebruik van maak om je een overzichtelijker beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is.

Kundalini Energie Transmissie (KAP)

Kundalini Awakening Path, is een process waarbij de vitale levensenergie wordt gewekt door middel van een kundalini-energie activering. De activeringstransmissie kan je eigen Kundalini-energie (gedeeltelijk) doen ontwaken. Kundalini-energie in ieder van ons aanwezig. Tijdens de sessie houd ik een specifieke energiefrequentie aan die aantrekkelijk is voor jouw Kundalini energie om zich vrij door je lichaam te laten stromen. Als deze de vrijheid neemt om te gaan stromen begeleid ik de energiegolven op en neer door je lichaam en werken we aan de energetische blokkades die we op de weg tegen komen om zo weer in balans te komen.

Dit is een transmissie, wat betekent dat je alleen maar hoeft te gaan liggen, ontspannen en je over te geven, zodat je kunt ontvangen en er profijt van kunt hebben. Deze staat van overgave creëert de unieke ruimte voor genezing en een hogere staat van bewustzijn. Door deze energie te activeren, kunnen we ons dieper verbinden met onze ware essentie en ons levenspad herontdekken.
Enkele voordelen van het activeren van kundalini-energie:
 • Verbetert creativiteit, vitaliteit en intuïtie

 • Bevordert het loslaten van stress, spanning en angst

 • Helpt bij het genezen van beperkende patronen

 • Bevordert zelfbewustzijn en persoonlijke groei

 • Verbetert de mentale helderheid 

 • Beter emotioneel management

 • Faciliteert betere besluitvorming

 • Verbetert de slaapkwaliteit en verhoogt het algehele energieniveau

 • Verandert de perceptie van het leven op een positieve manier

 • Aanbevolen voor het beheersen van depressie en angststoornissen

Kundalini Bodywork & De-armouring

Kundalini Bodywork werkt met dezelfde energie als KAP, echter is dit geen transmissie maar een zelf-generatieproces. De focus ligt er op dat je zelf je kundalini energie toe laat. Ik zorg voor de optimale condities in je omgeving, de juiste frequenties, schone energie, een bescherming om je aura en verwijder negatieve invloeden. Door middel van ademhalingstechnieken zakken we dieper in het lichaam en de-armouring technieken helpen om vastzittende emoties, thema stukken en oud zeer los te maken. We transformeren de vrijgekomen energie naar positieve vibraties en maken ruimte in lichaam en geest. Vaak denken we dat we door bepaalde thema's heen gewerkt hebben maar blijkt er toch nog een stuk in ons lichaam te blijven hangen. Verdriet dat we te snel weggedrukt hebben, emoties die we onderdrukken, angst of frustratie waar op dat moment geen ruimte voor was om uiting aan te geven. Allemaal voorbeelden van veel voorkomende weggestopte emoties die we in ons lichaam bewaren en die op den duur klachten kunnen geven. Laten we ruimte maken voor nieuwe, mooie emoties door deze oude opgeslagen emoties die ons niet meer dienen echt los te laten.

Breathwork & Pranayama

Ademen, we doen het de hele dag door maar staan eigenlijk zelden stil bij de effecten van verschillende ademhalingen. De frequentie, diepte, afwisseling, neus en mond in- en uitademing, de combinatie met ontspannen of aangespannen spieren in de buik, het heeft allemaal invloed op hoe de ademhaling je welzijn beïnvloed. Er zijn veel verschillende technieken en oefeningen die je kunt inzetten om je fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid te verbeteren. Ademwerk is er is veel vormen, van de oude Pranayama technieken tot de moderne methoden zoals bijvoorbeeld Wim Hof. Behalve de verschillende methoden zijn er verschillen in de intensiviteit en complexiteit van oefeningen. Er zijn voldoende oefeningen die heel toegankelijk en eenvoudig zijn en die je dus makkelijk zelf in je dagelijkse routine zou kunnen opnemen. De juiste ademhaling helpt je bijvoorbeeld snel te ontspannen, je hartslag te verlagen, stress te verminderen en daardoor dus veel helderder, zelfverzekerder en rustiger keuzes te maken.

In de Soul Sessions en Soul Therapy zitten altijd ademhalingsoefeningen verwerkt, ook bij De-armouring zijn ademtechnieken van essentieel belang. Zelfs in de yogalessen die ik geef neem ik altijd een paar ademoefeningen met de groep door. Wil jij ook meer leren over hoe jij je ademhaling in kan zetten voor je gezondheid en welzijn?

Sound healing

Sound Healing geeft vibraties en trillingen die een helende werking hebben op lichaam en geest. Om de helende werking te bereiken, worden er verschillende instrumenten gebruikt, zoals klankschalen en sjamanistische instrumenten. Het mooie aan Sound Healing is dat het niet alleen fijn klinkt voor je oren, maar dat je de trillingen ook voelt in je lichaam. De instrumenten zorgen ervoor dat je lichaam in een zogeheten meditatie-modus komt. Tijdens deze diepe ontspanning maken je hersenen zogeheten Alpha hersengolven aan. Als je nog dieper kunt ontspannen, dan produceren je hersenen zelfs Theta hersengolven, in deze staat kun je met je ogen dicht kleuren of visuals zien. Op dit niveau ontstaan nieuwe creatieve, inspirerende ideeën.
De meest voorkomende vorm van Sound Healing is een Sound Bath, waarbij de facilitator een sound en vaak ook aroma-ervaring aanbiedt waarbij je zelf alleen op een mat hoeft te liggen en het te ervaren.
Sound Healing in de vorm van een Sound Bath heeft veel voordelen, enkele daarvan zijn:
 • Stress verlagend

 • Meer rust in je hoofd ervaren

 • Verbeterde concentratie en focus

 • Sterkere intuïtie, je innerlijke stem spreekt meer

 • Ervaring van rust en vrede in lichaam en geest

Deze vorm van Sound Healing zit ook altijd verwerkt in mijn Soul Sessions. Tevens is het ook los aan te vragen als je daar interesse in hebt, stuur me dan even een mailtje.

Er zijn nog meerdere technieken waarbij de klankschalen helende effecten kunnen hebben, dit zijn de Energetic Non-Contact Sound Massage en de Contact Sound Massage. Beide zijn alleen geschikt voor 1-1 of duo sessies. Bij een Energetic Non-Contact Sound Massage raken de klankschalen net niet je lichaam maar beweeg ik ze heel dichtbij je lichaam. Je kunt de vibraties goed voelen en met verschillende technieken kan ik je energiepaden openen en energie weer vloeiender door je nadis laten stromen (nadis zijn de leidingen in ons lichaam die speciaal voor energiestromen zijn). Deze techniek zorgt voor balans in je energie centers en een staat van harmonie in je lichaam. Het ondersteunt je zelfhelende kracht.

Bij de Contact Sound Massage plaats ik verschillende klankschalen op je lichaam en wordt je hiermee gemasseerd. Je kunt heel sterk de vibraties door je lichaam heen voelen. Op spierniveau dringen deze vibraties veel dieper door dan traditionele massagevormen en is daarom klinisch onderzocht en 3x effectiever bevonden. De techniek met zware vibraties helpt diepliggende blokkades los te maken en zo ruimte in je lichaam te creëren. Wanneer we meer ruimte in het lichaam vrijmaken heeft dat een positief effect op je mind en kunnen we dus ook meer rust, orde en helderheid ervaren in ons hoofd. Het verlicht stress, zowel fysiek als mentaal, op een natuurlijke manier met vibraties, frequenties en stimulatie.

Beide Sound Massage technieken zijn los in te plannen als prive of duo-sessie. Heb je hier interesse in neem dan gerust contact met me op om een datum in te plannen.

YOGIC practices

Yoga is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland, het maakt je lichaam soepeler en sterker en geeft je een weldadig en rustgevend gevoel. De vorm van yoga die wij hier kennen is slechts een fractie van wat er allemaal bij het grotere begrip van yoga of yogic practices komt kijken. Voor de echte yogis is yoga geen sportles maar een lifestyle. Yoga heeft ontzettend veel voordelen voor lichaam en geest; het vergroot je flexibiliteit, versterkt je spieren en je rug, verbetert je houding, helpt ontspannen, verbeterd je bloedcirculatie en bloeddruk, verbeterd de zuurstofopname en geeft je meer energie.

Er zijn veel vormen van yoga die allemaal hun eigen kenmerken hebben, wat ik voornamelijk aanbied staat hieronder beschreven;
- Vinyasa/Flow yoga
- Ashtanga yoga
- Hatha yoga
- Yoga Nidra
- Yin Yoga